Значајан џез фестивал у Европи

На овогодишњем “Нишвилу”, свирала је “ТiМ group” (Тонко и Миша), и то је, колико је познато први пут да једна смедеревска група наступа на нишком Међународном џез фестивалу. Када су у марту ове године послали ауторски материјал организаторима Фестивала, одмах је прихваћен и позвани су да учествују. Пре концерта у Нишу, “ТiМ group” одржала је концерт, или како су најављивали генералну пробу, у смедеревском Центру за културу.
– Нама је велика част што смо део целог пројекта, наравно да је постојала и трема, али смо веровали у успех. “Нишвил” је најпосећенији џез фестивал југоисточне Европе, на којем је учествовало више од 700 имена. Извели смо композицију из 1986. године, која је свирана у једној другој екипи, песма се зове ‘Матади’. Свирамо је на један потпуно нови начин. Џез фјужн је мешавина џеза и рока, и то је стил у џезу који није уобичајен за наше просторе. Ми настојимо да направимо комерцијалну линију, да не буде баш класични џез са импровизацијама од 15, 20 минута – каже Миодраг Надашкић.
Чланови групе су Миодраг Надашкић (клавијатуре), Тонко Живановић (гитара), Милан Јовановић (бас гитара), Предраг Чоловић (бубњеви) и Иван Теофиловић (саксофон). Сви чланови бенда су из Смедерева, осим саксофонисте који је из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.