За програме запошљавања више од 27 милиона динара

– Ми ћемо увек бити ту за наше грађане, не само да започну свој посао већ и да га прошире – рекла је др Јасна Аврамовић, градоначелница Смедерева.У Градској управи додељени су уговори незапосленима са евиденције Националне службе за запошљавање. За ове намене издвојено је више од 27 милиона динара: Град Смедерево 15 милиона, а 12 милиона и 200 хиљада динара Национална служба за запошљавање.
Уговори су подељени за 35 послодаваца који су запослили 52 радника, 44 уговора за незапослене који ће у блиској будућности започети сопствени бизнис, док ће остатак бити додељен од новца који је издвојио Град.
– У овој години Град је за 120 незапослених издвојио новац, да им помогне да започну посао. Пре­ко јавних радова ангажовано је њих око 50. Трудимо се да сваке године увећамо средства, јер нам је битно да свако ради и заради. Свима онима који започињу свој бизнис, желим мно­го успеха као и да сваке године напредују. Када једне године започну посао, већ следеће могу да аплицирају и запосле неког радника. Ми ћемо увек бити ту за наше грађане, не само да започну свој посао већ и да га прошире – рекла је др Јасна Аврамовић, градоначелница Смедерева.
Директорка смедеревске Фили­јале Националне службе за запошљавање Олга Свилар истакла је да је Смедерево прошле године било у врху запошљавања у Србији. Треба истаћи да се враћа поверење у ову институцију да може да обезбеди добре раднике.
– Град је у последње три године издвајао по 15 милиона динара за овакве пројекте, јер је приоритет Града запошљавање. Пре тога, тај новац био је значајно мањи. Све­сни смо да на евиденцији имамо смањење броја радника и то нас све јако радује. Када сам дошла у Националну службу за запошљавање, пре три године, на евиденци­ји је било 11 хиљада не­за­послених. Сада је тај број 7200. Трудимо се да послодавцима који су заинтересовани да запошљавају шаљемо оно најбоље што имамо. Од јануара до августа ове године на неодређено време запослено је 1800 људи, а око 5000 на одређено. Важно је да кажем, ПКЦ поново требало да крене са запошљавањем, Каизен тражи нових 100 радника и очекујемо да у наредна два, три месеца имају око 700 запослених – нагласила је Олга Свилар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.