Воља главни покретач

Млади Смедеревац Алекса Пецељ најмлађи је државни првак у историји билијара Србије. Наравно, и вишеструки је јуниорски првак Србије. Бави се билијаром од малих ногу. Недавно се вратио из Холандије, са Европског првенства за јуниоре у билијару, и донео сребрну и бронзану медаљу. Ово такмичење одржaно је у једном малом месту близу Ајндховена.
– Организација турнира је била на врхунском нивоу и за сваку похвалу, нисам присуствао боље организованом турниру. Конкуренција је била огромна, поготову у мојој категорији од 17 до 19 година, у којој је било доста одличних играча. Крајни противници су, углавном, били Немци или Руси, они имају једну од бољих школа билијара – рекао је за “Наш глас” Алекса Пецељ.
До врхунских резултата стиже се редовним напорним тренирањем.
– Наравно, најбитнија је воља и колико у ствари желиш да победиш, јер ако не радиш пуним срцем, нешто ти неће дозволити да успеш. Као и у сваком спорту труд и рад су најбитнији фактор, а таленат је нешто што помаже да брже изведеш неке ствари. Редовни тренинзи, сваки дан бар по два или три сата, а месец дана пред такмичење иду и физичке припреме и тренирањe билијара по пет, шест сати – истиче млади спортиста. .
Када је реч о наредним такмичењима, Алекса Пецељ очекује позив за Светско првенство.
– Креће нова сезона код нас у којој ћу насупити. Планирам да се што више појављујем на интернационалним турнирима, требало би да крене еx Yu регионална лига. Наравно, све би то требало ускладити са обавезама у школи, али ипак се сналазим. Финансије су велики проблем јер је Савез још млад, тако да немамо пуну подршку у том смислу, али надамо се да ће се то ускоро променити – наглашава Пецељ.
Нада се, такође, да ће Смедерево – град у коме је рођен да препозна труд и рад и да ће га подржати да буде још бољи. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.