Смедерево обележило Дан града

За три године успели смо да запослимо 20 хиљада људи. Дошли су нови инвеститори попут ПКЦ-а и Кајзена, као и многи други – рекла је на свечаној академији поводом Дана града Смедерева градоначелница др Јасна Аврамовић.
Свечаном академијом, Смедерево је у суботу, 25. новембра у Центру за културу обележило Дан града. То је сећање на дан када је 1805. године турски заповедник, диздар Мухарем Гуша предао кључеве смедеревске тврђаве вођи српских устаника вожду Карађорђу. Обележавајући Дан града Смедерева, подсећамо се и на почетне кораке у успостављању модерне српске државе, као и на враћање Смедереву статуса политичког и културног центра.
Академија је почела приказивањем филма, у којем је представљено све што је урађено у граду и селима у свим областима привредног, јавног, друштвеног и културног живота током ове године. После емитовања филма, говорила је градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.
– За три године успели смо да запослимо 20 хиљада људи. Дошли су нови инвеститори попут ПКЦ-а и Кајзена, као и многи други. Успели смо да решимо проблем Железаре, која је сада у кинеском власништву, а у град пристижу и многе друге инвестиције. Смедерево је, данас, град у којем се ради и гради и у којем људи живе много боље – рекла је градоначелница Смедерева.
Обратио се и заменик председника посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Владимир Орлић.
– Ви сте у протеклој години побрали сјајне плодове свега онога што смо заједнички радили у годинама иза нас. Ових 20.000 нових радних места, историјска престоница Смедерево, није ни корак заостала за актуелном, за Београдом. Отприлике у истом периоду, Београд је имао толико, а можда и мање нових радних места у односу на вас. И на томе, још једном, све честитке – истакао је Владимир Орлић.
У наставку свечане академије подељени су уговори за 20 младих лекара, који су били на евиденцији Националне службе за запошљавање. Подељени су и сребрњаци града Смедерева културно-уметничким друштвима Михајловац, “Коларац” из Колара, Липе и “Вук Караџић” из Осипаонице. У области спорта, награде су добили Никола Стошић, кик-боксер и вицешампион света у овом спорту и Ненад Мартић председник РК Смедерево, организатор Међународног турнира “Трофеј Смедерева”.
У културно-уметничком делу програма, наступио је градски Ансамбл народних песама и игара Смеде­рево и Академско кул­турно-уметничко друштво, са својим хором и оркестром ”Шпанац” из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.