Смедерево добија филмски фестивал

Смедерево сигурно заслужује да добије фестивал подунавских земаља и ми смо уједно једина земља која се налази на току Дунава, а да нема такав догађај.
У Малом граду Смедеревске тврђаве од следеће године, осим позоришног, требало би да буде организован и филмски фестивал, за сад под радним називом “Смедерево филм фестивал”. На фестивалу би били приказивани филмови који настају у подунавским земљама. Тиме ће Смедерево бити на мапи градова који већ имају филмске фестивалe. На тај начин, такође, могао би да буде искоришћен новац из европских фондова који најчешће подржавају регионалну сарадњу.
– Идеја је стварно за сваку препоруку и подршку зато што је Смедерево трећи град по величини у Србији који се налази на Дунаву, а као што знамо Београд и Нови Сад имају низ филмских фестивала. Смедерево сигурно заслужује да добије фестивал подунавских земаља и ми смо уједно једина земља која се налази на току Дунава, а да нема такав догађај. Концепт је приказивање филмова из тих земаља, и оних које гравитирају ка Дунаву, уз наравно ревијални програм који ће донети актуелне биоскопске хитове као и награђене филмове на другим фестивалима из целог света – рекао је Игор Станковић, директор Дистрибутерске куће „Мегаком филм“.
Богатој понуди туристичких и културних манифестација од следеће године биће додат и један велики филмски фестивал.
– Заиста, мислим да је крајње време да тако нешто урадимо. Прво имамо нај­лепши амбијент, највећу твр­ђаву у Европи, а имамо и одличну сарадњу са људима који су из тог света. Дакле, сви елементи су ту – каже Драгољуб Мартић, директор Центра за културу.
Кућа “Мегаком филм” уступиће смедеревском Центару за културу кино пројектор врхунских перформанси заједно са 3Д долби наочарима. То је техника која доста превазилази садашњу опрему за приказивање филмoва. Тако ће грађани Смедерева имати прилике да прате пројекције у најквалитетнијој могућој слици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.