Следи упис у средње школе

На полагање завршног испита на сва три теста, на територији града Смедерева, изашла су 994 ученика. Било је и 16 ђака који су школовање завршили по индивидуалном плану, они су имали посебне тeстове. Међу онима који су полагали тест било је и 15 полазника функ­ционалног основног образовања одраслих.Сви су положили и стекли услов да сe упишу у средњу школу.
– Када је реч о граду Смедереву, просечан број поена постигнут на овим тестовима је: српски језик 12,52, математика 9,38 и комбиновати тест 9,30 бодова, а на сваком ученик максимално је могао да добије по 20 поена. Ови резулати слични су прошлогодишњим и наставља се тренд да ђаци најбоље решавају тест из срспког језика – каже Душанка Стојковић, председник Окружне уписне комисије.
Кoд 19 смедеревских основних школа просечни резултати се крећу: срспки језик од 10,21 до 14,39, математика од 7,50 до 11,63 и комбиновани тест од 7,11 до 11,80 поена.
Када је реч о приговорима, првостепена комисија имала је их доста, а нешто мање другостепена комисија. Оправдани приговори су уважени.
У смедеревској Основној школи „Димирије Давидовић“ задовољни су резулатима ученика на завршном испиту.
– Како показују резултати, веома сам задовољан постигнутим успехом наших ученика на завршном испиту. Тиме смо показали да имамо добар наставнички кадар, да смо успешно реализовали наставне планове и програме и да је припремна настава успешно организована – каже Драган Петковић, вршилац дужности директора ОШ „Димитрије Давидовић“.
За будуће срешњошколце следи испуњавање листе жеља. Коначни распоред по школама биће објављен 3, а упис 4. и 5. јула. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.