Прегршт медаља за Планинарски клуб „Челик“

На Рајцу је одржана републичка акција Планинарског савеза Србије, а запа­жене резултате имали су пред­став­ници Планинарског клуба „Че­лик“ из Смедерева.
У разноврсним дисциплинама учествовало је више од 1000 планинара из Србије и гости из Босне и Херцеговине. Скуп учесника, као и полазиште, а најчешће и исходиште већине акција, био је у планинарском дому “Чика Душко Јовановић“.
Акција је обухватала осам дисциплина: оријентиринг такмичење, спортско пењање, планински бициклизам, планинско трчање, надвлачење конопца, пешачке туре (у 8 варијанти), трекинг лига, планинарска оријентација, али и чишћење Рајца и околине.
Планинарски клуб „Челик“ учествовао је у пет дисциплина, њих 25-оро било је на стази Рајац-Шиљак-Рајац, дужине 13 километара, али су се неки чланови одважили и отишли са групама до Сувобора и тако препешачили по 18 километара.
У оријентиринг такмичењу, које се бодује за комбинацију, Лига Србије – 10. коло, „Челик“ је имао четири члана од којих су два освојила прва места и златне медаље у својим категоријама, један треће место, а један четврто. Највећу радост приредила је најмлађа у „Челиковом“ тиму, Софија Николић, која је у категорији Ж – 12 освојила златну медаљу.
У планинарској оријентацији, у редовном 6. колу Лиге Србије, „Челик“ је учествовао са екипом ветерана у саставу Драган Николић, Драгутин Јеремић и Бранко Грујић, која је освојила прво место. Смедеревци су имали и екипу ван конкуренције која је вршила обуку на терену предвиђеном за такмичење.
Мушка и женска екипа у којој су учествовали чланови „Челика“ такмичиле се у надвлачењу конопца. Женска је освојила прво а мушка друго место.
Наравно, сви чланови „Челика“ бринули су и о чистоћи планине и кроз акцију која је спроведена, а заједно са децом из Љига чишћени су терени од отпада који се ту затекао због немара неодговорних посетилаца Рајца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.