Предшколска установа „Наша радост“ обележила Дечју недељу

Међугенерацијска повезаност у Србији је јака. Једнога дана сви ћемо бити стари, зато деца треба да воле баке и деке и да гледају на године као на непроцењиво искуство и подршку млађим генерацијама.
Овогодишња Дечја недеља (2-8. октобра) обележена је под слоганом „Градимо мостове међу генерацијама – за радост сваког детета“. Влада Србије ову годину прогласила је годином међугенерацијске сарадње. У ресору демографије и популационе политике наша земља стално се суочава са чињеницом да ни детињство ни старење нису изоловани процеси, а да деца, као ни старе особе, нису хомогене групе. У Србији 14,4 одсто становништва чине млађи од 15 година, а 19,2 одсто старији од 65 година и на нивоу Европе сматрају нас старом нацијом, са просеком старости од 42,9 година.. Добробит и срећа уже породице зависе од подршке шире породице. Међугенерацијска повезаност у Србији је јака. Једнога дана сви ћемо бити стари, зато деца треба да воле баке и деке и да гледају на године као на непроцењиво искуство и подршку млађим генерацијама.
Предшколска установа “Наша радост” Дечју недељу обележила је бројним акцијама у смедеревским школама и на Тргу републике у центру Смедерева: Посета предшколаца из објекта “Хајди” ОШ „Димитрије Давидовић“; Посета предшколаца ОШ „Доситеј Обрадовић“, заједничке активности, објекат “Весели цветови”, Посета предшколаца ОШ „Димитрије Давидовић“, објекат Бамби -заједничко дружење; Посета предшколаца ОШ „Димитрије Давидовић“, Објекат Хајди -заједничко дружење; Посета предшколаца ОШ „Бранислав Нушић“; Посета ОШ „Бранко Радичевић“ – Осмишљене активности у учионици и дворишту, објекат „Пчелица“; На Градском Тргу Маскенбал, објекат “Весели цветови”; Посета ученика четвртог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ – заједничке ак­ти­­в­ности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.