Поводом СПЈ двојица завичајних аутора добитници награде листа „Наш глас“

Повељу листа „Наш глас“ добиће Живорад Ђорђевић Жеђ, а Специјална повеља припашће Љубомиру Илићу. До сада су ову награду добили Вера Хорват, Ристо Василевски и Томислав Стевановић.
У оквиру овогодишњег 48. Међународног фестивалa поезије „Смедеревска песничка јесен“, наша редакција доделиће две награде: Повељу листа „Наш глас“, за изузетан допинос завичајном песништву и за сарадњу са овом медијском кућом добиће Живорад Ђорђевић Жеђ, а Специјална повеља листа „Наш глас“ припашће Љубомиру Илићу.
Живорад Ђорђевић Жеђ рођен је у Скобаљу код Смедерева 1953. године. Поезију је почео да објављује у листовима и часописима почетком седамдесетих година. Заступљен је у више зборника и тематских антологија. Објавио је књиге поезије: „У потрази за временом“, „Ходнии тишине“, „Звездано млеко“, „Судбинска линија“ и „Преодева се постање“, све у смедеревској Издавачкој кући „Арка“. Двостру­ки је добитника Награде „Сме­де­ревски орфеј“ на „Смедересвкој пеничкој јесени“.
Осим писањем поезије, бави се сликарством и вајарством.
***
Љубомир Илић, рођен је у Малој Крсни 1951.
Објавио је три књиге афоризама: Проветравање празноглавља (1993.),
Трн у оку ( 2008.) и Ремонтовање мозга (2015), као и две књиге сатирично – хумористичка проза: Бато, пого­ди ме НАТО (2000) и Слике из живота (2004.)
Заступљен је у антологијама и зборницима сатире и афоризма: Ко је ко у српској сатири, хумору и карикатури, Ружа на титанику, Ко је ко у афоризму, Један за све, Афоризми и афористичари
Објављује у многим штампаним и електронским медијима, као што су Јеж, Политика, Вечерње новости, Наш глас, Етна, Афирматор, Показивач, Шипак и Носорог.
Афоризми су му објављивани у Аустралији и Мађарској.Више пута је награђиван и похваљиван на конкурсима и такмичењима сатире и хумора.
Пензионисани је здравствени радник. Развлачи пензију од првог до првог, прескаче оброке, дрибла законе и прописе и пише за душу у Малој (али незаобилазној) Крсни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.