Потписани уговори са незапосленима из категoрије теже запосливих

У Градској управи Смедерево додељени су уговори према којима ће локална самоуправа субвенционисати 20 послодаваца који су се одлучили да запосле лица из категорије теже запосливих. Уговоре су уручиле градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и директорка Филијале за Подунавски округ Националне службе за запошљавање Олга Свилар. У теже запосливе категорије спадају: људи који имају више од 50 година, људи са евиденције који су били вишак у некој фирми, млади до 30 година који су више од годину дана на евиденцији, жртве породичног насиља, деца инвалидних родитеља…
– Свако радно место је веома битно, то је игра малих бројева. На по једном месту запослити једно, два, три, пет лица, и дошли смо до оне фамозне цифре да смо за три године запослили скоро 20.000 људи, што код приватника, што у инстутуцијама, што преко различитих организација и удружења грађана – истакла je градоначелница др Јасна Аврамовић.
Она је напоменула је да је ове године уз помоћ субвенција Град запослио 180 незапослених, а да је ових, последњих 20 уговора, дошло на крају, пошто је за ту намену остало још новца.
– Надам се да ћете овај новац да искористите најбоље што можете и да ћете следеће године посао увећати и опет конкурисати, јер можете сваке године, да поред вас буде запослен још неко – најавила је градоначелница.
Директорка Филијале НСЗ Олга Свилар навела је ове године за програма запошљавања издвојено 27 милиона, а од тога 14 милиона Град Смедерево, а нешто више од 12 милиона динара Република Србија.
– Очекујем да наредне године издвајање буде макар исто, ако не и више, и да се опет нових 80 људи запосли на неодређено, и да ангажујемо људе кроз јавне радове и да 50 људи отвори своја предузећа – рекла је директорка Филијале.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.