Почело „Културно лето“ у Смедереву

Манифестација „Културно лето“ ове године ће током јула и августа обухватити наступе плесних група и музичких састава, пројекције филмова на отвореном и представе. Програми ће се одржавати на различитим локацијама у граду: на Градском тргу, у Улици краља Петра Првог, у Винском граду, Дунавском парку, Малом граду Смедеревске твр­ђаве и у Центру за културу Смедерево.
На реперторару извођача биће композиције класичне и филмске музике, игре које припадају фолклорном корпусу Индонезије, Индије, Малезије и Македоније, кореографије из миљеа урбаног плеса, рок хитови, као и нумере и кореографије које потичу из Шпаније и Кубе.
Публика ће моћи да прати филмове у оквиру филмске ревије у Малом граду Смедеревске тврђаве и филмска остварења која ће бити приказана у оквиру петог издања летњег биоскопа ПАТОСИНЕМА.
Улични перформанс на штулама „Таласи“, инспирисан Дунавом и делом „Старац и море“ Ернеста Хемингвеја, као и представа за децу „Немушти језик“ која де­ци, поред подстицаја на до­дир са светом бајки, нуди и упознавање са могућностима по­зо­ришног језика, даће драгоцени допринос летњем културном програму.
Ове године Смедерево ће у оквиру „Културног лета“ угостити плесно-музичку групу из Индије која делује под вођством Гите Чандран, једне од најпознатијих плесачица из Индије. Наступ Гите Чандран и њене уметничке групе, у склопу европске турнеје која укључује и Србију, биће прилика за публику да види извођење класичног индијског плеса Баратанатјам.
До краја текуће седмице очекују нас наступ „Бидари“ плесног студио који ће нам представити индонежанске игре, и концерт смедеревског оркестра „Светлост“. Музичко-плесни програм који ће извести плесачи студија „Бидари“ одржаће се у суботу, 22. јула на Градском тргу са почетком у 20 сати, а програм „Улични свирачи“ у оквиру кога ће оркестар „Светлост“ музиком оплеменити простор главног градског шеталишта, Улице Краља Петра Првог, бити одржан у недељу, 23. јула, са почетком у 19 сати.
Покровитељ „Културног лета“ је Град Смедерево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.