Основни суд у Смедереву трећи пут заредом тријумфовао на Радничко-спортским играма запослених у правосуђу

Бања Врућица (Република Српска) била је домаћин 16. Спортских сусрета запослених у правосудним органима Републике Србије, које организује Синдикат правосуђа Србије. Близу 700 такмичара из 29 градова, односно 55 правосудних органа наше земље, узело је учешће на овој традиционалној манифестацији.
-Екипа Основног суда у Смедереву имала је 36 такмичара на овим играма. Након освојених шампионских титула прошле и претпрошле године у Охриду, отпутовали смо с` намером да се пласирамо међу прве три екипе. Међутим, испоставило се да смо били „скромни“ у својим размишљањима јер смо остварили тријумф који до сада није забележен у аналима игара – задовољан је капитен екипе и председник Основног суда у Смедереву Драган Роган.
Од првог дана такмичења Смедеревци су кренули силовито. Ређале су се победе једна за другом, а женска екипа је посебно била надахнута.
– Заиста су наше даме биле изузетне. Њих 13 је учествовало у свим женским дициплинама, али су „му­шки“ све издржале. На крају су оствариле импозантан резултат, чак осам првих и три друга места! Летеле су са терена на терен и редом бацале своје противнице на колена. Такво пожртвовање и такав резултат заиста до сада нису забележени. Тријумфовале су у одбојци, кошарци, стоном тенису, атлетици, тенису, пикаду, бич-волеју и куглању, док су у малом фудбалу, дактилографији и стрељаштву биле друге. На крају су освојиле 156 бодова, колико су заједно имале женске екипе београдског правосуђа на другом месту (83 бода) и вршачког правосуђа на трећем (73) – не крије одушевљење Предраг Јоцић, председник синдикалне организације.
Треба истаћи да је феноменална Марија Савић из Основног суда у Смедереву проглашена за најбољу спо­­рт­исткињу игара. Она је учествова­ла у освајању фантастичних пет првих и једног другог места. И остале Смедеревке су биле сјајне и освојиле су тек понеки пехар мање од Марије.
Много неизвесније је било у мушкој конкуренцији где су Смедеревци заузели треће место са 62 бода, иза првопласираног КПЗ Пожаревац – Забела са 77 и другопласираног Правосуђа Панчева са 72 бода.
– Мушкарци су освојили друго место у фудбалу, куглању и атлетици, а треће у бич волеју и риболову. Први смо били и у мешовитом бич волеју, док су мушке екипе заузеле четврта места у кошарци, одбојци, шаху и пливању. Бодују се пласмани све до десетог места, тако да смо прикупили прегршт поена и далеко одмакли највећим ривалима. Показало се да смо најкомпактнија и најорганизованија екипа и то је дало резултата – наставља причу Драган Роган и додаје:
– Нису ови успеси стигли преко ноћи, већ су плод дугогодишњег озбиљног рада. Сећам се када смо први пут учествовали на овим играма, пре 15-так година, да смо једва успевали да „скрпимо“ екипу, узели бисмо тек покоји пехар. Међутим, из године у годину смо напредовали, вредно тренирали, правили селекцију спортиста да бисмо ево достигли овај ниво.
Предраг Јоцић истиче да је ово заједнички успех свих радника суда, поготово оних који су, попут Драгана Рогана, били покретачи учешћа на спортским играма.
– Ми смо сада најуспешнија екипа у историји игара са четири шампионске и шест вицешампионских титула, а у Бањи Врућици смо освојили и једини пехар који нам је недостајао – пехар у трајно власништво који добијају екипе које три године узастопно тријумфују у генералном пласману. Поносимо се тиме.
Ваља напоменути да је Основни суд у Смедереву ове године заузео и друго место на 18. Радничко-спортским играма града Смедерева које организује Веће савеза самосталних синдиката Смедерева.
Укупно 32 овогодишња пехара напуниће до врха две трофејне витрине које красе ходник суда, тако да је у плану набављање још једне која би, попут постојећих, чувала од заборава изузетне успехе радника Основног суда у Смедереву остварене на спортским играма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.