ОШ „Др Јован Цвијић“ нову школски годину започиње радовима

Пошто добијемо грађевинску дозволу и остала одобрења, радови би требало да почну током следеће недеље и трајаће до краја септембра – рекла је Драгица Голубовић, директорка ове школе.
Смедеревска Основна школа „Доктор Јован Цвијић“ добиће од Министарства просвете Србије 4.900.000 динара, за замену ПВЦ столарије и подне облоге, а такође, и за обнову кровне покривке изнад кухиње и трпезарије, а то је око 350 метара квадратних.
– Пошто нам кров прокишњава, важно нам је да што пре урадио и заменимо кровну покривку. Поштована је законска процедура о јавним набавкама, изабран је извођач радова. Пошто добијемо грађевинску дозволу и остала одобрења, радови би требало да почну током следеће недеље и трајаће до краја септембра – каже Драгица Голубовић, директорка ОШ „Др Јован Цвијић“.
С обзиром да у делу трпезарије постоје две учионице, одељења чије су то учионице мораће да буду привремено премештена.
– Због радова, цео септембра, школа ће морати да ради у три смене. Први разред првих петнаест дана септембра мораће да иде у међусмени, а трећи и четврти подељен је на преподневну и послеподневну смену.
Ове школске године Цвијићева школа имаће шест разреда првог разреда, највише до сада. До краја прошле недеље уписана су 163 ђака првака.
– Неки родитељи и даље долазе да уписују децу, можда ће тај број бити и већи. Као и сваке године, пријем првака биће 31. августа у 17 часова, а свечаност ће бити организована у просторијама школе. Велики проблем за ову школу јесу просторни капацитети, недостаје нам једна учионица да бисмо сва одељења ниже наставе могли да распоредимо. Нама ове школске године једно одељење трећег, а прошле четвртог разреда, нема своју учионицу, него користимо школске кабинете када су слободни – истиче директорка.
У петом разреду нови предмети су информатика, као обавезан предмет, затим техничко и технологија, а физичко и здравствено васпитање петаци ће имати два часа недељно. Уместо изабраног спорта, ученици ће имати један и по час слободних активности у вечерњим терминима, а деца ће се опредељивати за један спорт.

ДЕЦА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ
ОШ „Др Јован Цвијић“ има три одељења деце са сметњама у развоју. Они су подељени у мање групе, од шест до десет ђака и имају своје наставнике – дефектологе.
– У та одељења уводимо и преметне наставнике: енглеског, немачког или француског језика. Ови ђаци имају исте предмете, али раде по индивидуалним образовним програмима. За сваког ученика пише се посебан план – каже Драгица Голубовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.