Општа болница славила Светог Луку

Смедеревска Општа болница „Свети Лука“, славу и имендан слави од 1998. Године, док је постојао Здравствени центар. Наставила је да слави од 2012. године када је основана Општа болница.
У име Опште болнице, госте, лекаре, медицинско особље и остале запослене поздравио је директор прим. мр Ненад Ђорђевић који је колегама пожелео најпре добро здравље, а потом и успех у будућем раду са жељом да 2018. буде боља.
Свечаности је присуствовала и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић.
– Прошле године поводом обележавања 150 година постојања болнице, обезбедили смо донацију од седам милиона динара за Хируршко одељење. Имамо још једну донацију, и то постељину и душеке, и то ће добити Хирургија. Оно што је најважније, Град ће у следећој години обезбедити 15 милиона динара за израду елабората енергетске ефикасности. Обезбеђено је 150 милиона динара за постизање енергетске ефикасности у нашој болници: уређење фасаде, промену прозора и столарије. Такође смо издвојили средства за куповину 11 хектара земље преко пута Храма Светог Луке где ће бити болница од 40 000 квадрата. Имамо стари пројекат, рађен осамдесетих година, мало је застарео али ми ћемо га иновирати и добићемо савремен клиничко болнички центар и у њему један део за традиционалну кинеску медицину – рекла је градоначелница.
Из Опште болнице подсећајући да се учење Светог Луке заснива на љубави, мирењу, знању,истинољубивости, части и достојанству, чему и ова установа треба такође да стреми.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.