Одржана седница Скупштине Града Смедерева

Иако је дневни ред био обиман, Скупштина је заседала један дан
За вршиоца дужности директора Јавног комунално предузећа „Зеленило и гробља“ именована је Виолета Максимовић, досадашња начелница Одељења за инспекцијске и послове комуналне полиције смедеревске Градске управе, одлучено је на последњој седници Скупштине Града Смедерева. Она ће функцију вршиоца дужности обављати до именовања директора након Јавног конкурса. Виолета Максимовић замениће дугогодишњу директорку Слађану Јеремић, којој је, како је наведено у образложењу, престао мандат. Промењен је Наџори одбор у ЈКП „Водовод“. Уместо Драгослава Петровића, који је поднео оставку на ту функцију, за новог председника именован Александар Радуловић.
Одборници локалног парламента усвојили су, између осталог, и предлоге одлука о општим правилима кућног реда у стамбеним и пословно-стамбеним зградама. Све локалне самоуправе су морале да донесу посебне одлуке којим заправо усклађују ову област са законским прописима државе, Станарима у Смедереву остављен је кратак рок за велике измене до краја године.
У Скупштини Града Смедерева одлучивало се и о праву првенства закупа пољопривредног земљишта у државној својини, аутобуским стајалиштима, расподели добити јавних предузећа „Водовод“ и „Грејање“, Локални парламент усвојио је и закључке о покретању поступака за прибављање непокретности у јавну својину града и то четири стана, као и простора од 250 квадрата, за потребе предшколске установе.
Такође, усвојене су измене и допуне програма пословања јавних комуналних пре­дузећа „Водовод“, “Зеленило и гро­бља“ и „Смедеревска тврђава“, а било је речи и о информацији о финансијским и извештајима ревизора за шест јавних предузећа за прошлу годину. Формирана је и Комисија за спровођење комасације на деловима катастарских општина Шалинац, Кулич и Смедерево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.