Одржан Сајам запошљавања у Смедереву

Сајам запошљавања, у организацији смедеревске Филијале НСЗ, одржан је у среду 15. новембра, у холу Центра за културу. Понуду слободних послова пред­ставило је 20 послодаваца, који су најавили потребу за запошљавањем 236 радника различитих профила и степена квалификација, у текстилној, машинској, металопрерађивачкој, металској, електро, грађевинској, архитектонској, саобраћајној, економској, трговачкој и адми­нистра­тивној струци.
Као и на ранијим сајмовима на истом месту, незапослени су били у прилици да успоставе директан контакт са послодавцима, представе им се и предају своју радну биографију (ЦВ), а на штанду Националне службе за запошљавање незапослени и послодавци могли су да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док ће они који траже посао добити помоћ у састављању радне биографије.
Прошле године у новембру, када је на истом месту одржан овакав сајам, 26 фирми су тражили 382 радника. Највеће потребе за новим запосленима исказале су тада две стране фирме; турски „Кајзен“ је тражио укупно 155 будућих радника, од тога 100 шивача, а финска компанија ПКЦ, која у Смедереву има фабрику каблова, тражила је 50 оператера производње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.