Никола Стевановић, смедеревска нада у ски скоковима

Млади смедеревски ски скакач Никола Стевановић (14) управо је завршио летње сезону скијашких скокова наступом на традиционалном Цоцта покалу у Љубљанској регији, (СЛО), скочивши у три серије на шездесетметарској скакаоници скокове од 35,5 метара 36,5м и 37м чиме је остварио укупно 15. пласман. Никола је наступао у конкуренцији скакача до 15 година и тиме за­бележио још један резултат у младјим категоријама. Да подсетимо, Никола је ове године, током читаве сезоне скакао на пет такмичења у зимском периоду у Крању и Визорама, у пролећном периоду у Јабланцама крај Марибора, где је забележио најбољи резултат 3. ме­сто-први подијум и овог лета на Флосар купу у Љубном, где је остварио 6. резултат у јакој интернационалној конкуренцији, где су поред домаћих- сло­веначких скакача, наступали и корејски, аустријски и казахстански скакачи. Овог лета Никола је остварио и нови незванични национални рекорд скоком од 41 метра на шездесетметарској скакаоници на Планици.
Никола би требало да наступи на још два такмичења ове јесени уколико то услови дозволе, а наредне сезоне очекују га нови наступи већ од ја­нуара/фебруара 2018. године. У међувремену Никола активно тренира ко­шарку у КК Старински где га такодје очекују наступи у Медјурегионалној лиги пионира у предстојећој сезони.
Никола и његов тренер, отац Ненад Стевановић задовољни су резултатима и напретком ове сезоне и надају се да би и наредне скокови могли бити дужи од 50 метара јер Никола напредује на већим скакаоницама и за коју годину можда ћемо добити првог такмичара у интернационој конкуренцији у овом лепом и узбудљивом зимском спорту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.