Међународна дунавска регата прошла кроз Смедерево

Учесници регате кренули су 24. јуна из немачког Инголштата, а почетком септембра стићи ће до краја, до обала Црног мора, у румунској луци Свети Ђорђе.
Овогодишња 62. Међународна дунавска регата ТID (Tour International Danubien) има око 130 учесника, из скоро свих подунавских земаља: Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Бугарске, Румуније, Швајцарске, Хо­лан­дије, Француске и Србије. Прет­ходне недеље (4. августа) били су у Смедереву. Домаћини, запослени у смедеревском Јавном предузећу “Смедеревска тврђава”, ор­ганизовали су им обилазак Малог и Великог града Смедеревске тврђаве, као и осталих туристичких знаменитости. Потом им приредили вечеру са традиционалним специјалитетима и дегустацијом наших надалеко чувених смедеревских вина, а све то уз добру тамбурашку музику.
Учесници регате кренули су 24. јуна из немачког Инголштата, а почетком септембра стићи ће до краја, до обала Црног мора, у румунској луци Свети Ђорђе. Ово је најдужа регата на свету која окупља људе свих узраста и старости, а заједничка им је љубав према боравку у природи и Дунаву, али и веслању у кајацима, кануима, чамцима… Међу учесницима регате највише је ученика и студената, али и наставника, професора и пензионера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.