Креативни и хумани

Први пут у школи на Светосавској академији одиграли су делове драме, а други пут у Центру за културу комад у целини.
Од јесени матуранти, а сада ученици трећег разреда Текстилно-технолошке и пољопривредне школе „Деспот Ђурађ“, из одељења техничара за заштиту животне средине, популарно еколози, заје­дно са својом професорком српског језика и књижевности Љиљаном Лазић, припремили су представу по делу „Коштана“ Боре Станковића.
– Први пут у школи на Светосавској академији одиграли су делове ове драме, а други пут у Центру за културу комад у целини. Повод је био хуман, приход од продатих улазница наменили су за лечење школског друга – каже Маја Ђорђевић која је играла насловну улогу Коштане и показала, као и остали ученици, таленат за глуму.
Митке у овој средњошколској представи био је Стефан Ракић. Имао је захтевну улогу да одигра човека у годинама, који воли да живи кафанским животом.
– Митке је човек у годинама који воли да лумпује у кафани уз музику. Ту је Коштана која Миткета подсећа на његову прошлу младост. Ипак, велика препрека у животу био му је брат Хаџи Тома који се противио таквом Миткетовом животу. Митке је на крају морао да попусти и да се врати породичном животу – прича талентовани ученик.
Стефан Ракић две године био је члан ПАТОС-а, а од недавно иде у Београд на часове глуме код две глумице Бранке Пујић и Данијеле Врањеш и планира следеће године да упишем глуму на београдском Факултету драмских уметности.
Хаџи Тому тумачи Жељко Божић и њему није било лако да игра старијег човека, а у прављењу улоге много му је помогла професорка Љиљана Лазић. Његов син у представи зове се Стојан.
– Улога ме је навела да размишљам: Стојан није био добар син за то време, а да ли сам ја за данашње време добар син својим родитељима, да ли ће они да се поносе са мном. Зато је та улога била изазовна, а ја изазове волим. Могу да кажем да сам задовољан како сам ту улогу изнео – истиче Жељко Божић.
Теодора Анђелковић у представи игра мушку улогу – Стојана.
– То јесте било мало чудно, али у исто време занимљиво и изазовно. Видели смо да се то и публици допало, јер су наши другови показали интересовање за ови представу. Током проба било је и несугласица, али је на крају све испало добро, ми смо задовољни – рекла је Теодора.
У представи су играли ученици другог, трећег и четвртог разреда: Николина Јовановић , Милица Кељевић, Милица Бијанић, Марија Стојановић, Јована Константиновић, Јована Живановић, Јованка Милошевић, Никола Петровић и Владан Чаировић.
Д. П.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.