Издвајају се замашна средства из буџета за реконструкцију сеоских путева

Одлуком надлежних органа Града Смедерева, у сеоским месним заједницама ове јесени биће уређено 19 километара њивских путева. За те сврхе биће утрошено близу 17 милиона динара.
Сређивање њивских путева планирано је да се обави у атару Сараораца, Липа, Луњевца, Осипаонице, Бадљевице, Биновца, Водња, Вранова, Малог Орашја, Колара, Михајловцу, Скобаља, Петријеву, Сеона, Раље, Удовицама, Суводола, Шалинцу и Бадљевице.
Радови су поверени предузећима Емпорио тим и Несем инжењеринг из Смедеревске Паланке, а послови би требало да се заврше за 30 дана.
Радови ће, имајући у виду да су скоро све деонице ових путева у великој мери руиниране, обухватити крчење и сечу шибља и растиња, затим машинско равнање, рашчишћавање, пројектовање, стабилизовање коловозне конструкције, уређење шанчева за одржавање система за одводњавање и насипање.
Деонице на којима ће се радити у просеку су дугачке по пола километра, са изузетком Сараораца, Липа, Луње­вца и Осипаонице где су трасе веће дужине. У Лугавчини ће се радити на потесу Луг (део према Великој Морави) који ће ово село квалитетнијим путем повезати са суседним Сараорцима.
Путеви ће, ка­ко је планирано, бити насути каменом и обезбедиће дуже коришћење без додатних интервенција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.