Обележена годишњица НАТО бомбардовања

Интонирањем химне, минутом ћутања и полагањем венаца у Спомен парку испред Градске управе Смедерева обележен 24. март, Дан сећања на страдале у НАТО бомбардовању Савезне Репу­блике Југославије 1999. године. Сме­дерево је више пута било мета НАТО напада. Бом­бардовани су мост на Дунаву код Сме­дерева, постројења Југо­петрола, трафо станица у кругу Же­ле­заре, индуст­ријска зона.
Председник Скупштине Града Сме­де­рева Богољуб Спасојевић, подсетио је да је у раза­рањима погинуло 14 припадника војске и полиције из Смедерева. Првог дана НАТО бомбардовања на СРЈ, 24. марта 1999. године, у вечерњим сатима, бомбардован је вој­ни положај у Вучаку, на периферији Сме­дерева.
На Позајмном одељењу смедеревске Народне библиотеке постављена је изложба “Да се не заборави”, поводом 18-го­дишњице НАТО бомбардовања Савезне Репу­блике Југосла­вије. Изло­жба представља избор из фондова Позајмног, Зави­чајног и Научног одељења и презентује гра­ђу која сведочи о бомбардовању Смедерева за вре­ме агресије НАТО-а 1999. године. Пос­тавка “Да се не заборави” биће отворена до краја марта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.