Фондација Новака Ђоковића донирала Смедереву десет милиона динара

Средства ће бити уложена у реконструкцију вртића “Весели цветови” на Царини.
Фондација Новака Ђоковића донираће 10,5 милиона динара за радове на реконструкцији смедеревског вртића “Весели цветови” смедеревске Предшколске установе “Наша радост”. Споразумом о сарадњи, који су потписали представници Фондације, локалне предшколске установе Наша радост и градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић, предвиђена је санација крова, замена спољне столарије, као и обрада зидова и плафона у овом објекту, саопштено је из фондације.
– Улагање у реконструкцију овог вртића процењено као неопходно како би се створили оптимални услови за боравак деце, јер су кров и столарија у њако лошем стању – рекла је Горана Џуџа Јаковљевић, руководилац Одељења за имплементацију програма и пројеката Фондације Новака Ђоковића.
Јасна Аврамовић истакла је да Смедерево сваке године постаје све богатије децом и да постоји потреба не само за адаптацијом постојећих, већ и за изградњом нових, као и да ово није прва сарадња са Фондацијом Ђоковић.
На донацији је захвалила Мирјана Ћосић, директорка Предшколске установе “Наша радост”
– Донација намењена адаптацији нашег вртића “Весели цветови” омогућиће квалитетније услове за развој, одрастање и учење 345 девојчица и дечака узраста од једне до шест и по година који похађају наше програме – нагласила је директорка.
Фондација Новака Ђоковића већ више година прати раст Смедерева и повећања броја деце. Прва посета вртићу на Папазовцу била је 2011. године, а ова организација је 2012. године помогла уређење простора за предшколце у Липама.
Иначе, како је још истакла градоначелница др Јасна Аврамовић, скоро свака Месна заједница има уређен простор за прихватање деце предшколског узраста, а у току је уређење простора на још неколико локација, првенствено у МЗ Карађорђев дуд. По речима Мирјане Ћосић, директорке ПУ “Наша радост” Град Смедерево има 2800 деце у овој установи, од којих 2300 у граду, а око 500 по селима. Место у вртићима чека више од 350 малишана и зато се све чини да овај проблем што пре буде решен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.