Финансирање локалних и регионалних медија

Комисија Града Смедерева за расподелу новца из Градског буџета, за финасирање пројеката у области јавног информисања одлучила се за девет од укупно 15 пројеката који су послати на Конкурс. За ове намене из Буџета планирано је 20 милиона динара.
Новац су добили: Наша редакција – смедеревски “Наш глас” за пројекат под називом „Наш град“- информисање јавности о актуелним дешавањима од значаја за живот грађана Смедерева добиће 700.000, за пројекат вредан 1.680.000 динара,
Привредно друштво за рекламу и пропаганду “Respect media” Смедерево, тачније Недељни регионални лист “Наше новине”, за пројекат “Могу ли вода и пут до сваког домаћинства?”, 1.500.000. Укупна вредност пројекта је нешто више од два милиона динара.
Смедеревски Lux Naxy radio за информативни сервис грађана Смедерева добио је 700 хиљада, а вредност пројекта је скоро три милиона динара.
За Балкан продукцију из Београда, Владан Михајловић, за медијски садржај који објављује ТВ Смедерево издвојено је скоро пет милиона динара, а пројекат има назив „Упознајмо се да би се боље разумели“.
За пројекат под називом Регионални центар за јавно информисање грађана- интерес грађанског друштва, који је поднео Open View ДОО Београд- Раковица (Epodunavlje) издвојено је, највише, седам милиона, а пројекат износи скоро девет милиона динара.
ТВ Смедерево за пројекат “Смедерево данас” добиће из Градског буџета два милиона, а пројекат је вредан 6.500.000 динара.
За пројекат “Улога медија у унапређивању правне и социјалне државе”, Синдикат новинара Србије добиће 200.000 динара. Укупна вредност пројекта је 365.000 динара.
„Удружење за промовисање слободе изражавања – Подунавска иницијатива“ – интернет портал “подунавље инфо” за пројекат „За живот без препрека -ОСИ“ добиће 570.000. Укупна вредност пројекта је 723.000 динара.
За Kopernikus systems Нови Београд, медијски садржај који објављује ТВ K::CN 1, за пројекат “Смедерево из праве перспективе” биће издвојено скоро два и по милиона, а вредност пројекта је скоро 11 и по милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.